Falafel/kikärtsbiffar med sötpotatis och sallad
- Josephine Mahrberg
- 16 sep. 2017
- 1 min läsning

Dessa biffar är en stor favorit hos mig då de är lätta att göra och dessutom väldiga goda! Ett perfekt alternativ om man vill prova lite vegetariskt!
Ingredienser: 1 paket färdigkokta kikärtor (380 g) 1 ägg 1 tsk spiskummin 1 vitlöksklyfta 1 msk valfritt mjöl (jag hade rismjöl/fiberhusk) 1/2 kruka hackad persilja Cayennepeppar/chilipulver Salt Gör såhär: mixa ihop allting och forma sedan små biffar (det kan vara lite kladdigt, fukta händerna lite så går det lättare) och stek i olivolja på medelhög värme.
Sötpotatis:
Skala och skär upp önskade skivor och kör in i ugnen på 225 grader i ca 25 min (beror på hur tjocka dom är).
Guacamole:
Mosa en avokado med lite pressad citron, salt och cayennepeppar.
Servera sedan allt tillsammans med en stor sallad och njut!
Comments