Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri havrelimpa

August 26, 2017

 

 

Det här brödet måste verkligen provas, så gott! Passar till frukost, mellis, innan gymmet eller kvällsmacka.
Tips på goda pålägg: stekt ägg, mosad avokado med lite flingsalt och chiliflakes, jordnötssmör/nötsmör med eller utan skivad banan.

Ingredienser:
2 dl havregryn
5 dl havremjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
3 msk agavesirap (eller honung)
1 rivet äpple
4 dl soygurt (eller yoghurt)
En nypa salt
Gör såhär: rör ihop alla torra ingredienser, riv ner äpplet och tillsätt honung och soygurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten, toppa med lite pumpakärnor uppepå och grädda i ugnen i 45-60 min på 200 grader. (Akta så den inte blir bränd på toppen, kolla till den efter halva tiden och lägg eventuellt på lite folie). Låt brödet svalna innan du skär i det.
 

Tips! Skiva upp brödet och frys in färdiga skivor. Sen är det bara att ta fram på tining kvällen innan. 

 

 

Share on Facebook
Please reload