Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Hirsbiffar

September 19, 2017

 

 

Dessa biffar blev verkligen goda! Hirs är naturligt glutenfritt och innehåller mycket B-vitamin som annars främst finns i animaliska produkter. De är därför ett väldigt bra alternativ för vegetarianer/veganer!

Ingredienser:
5 dl vatten
2,5 dl hirsflingor
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 msk majsmjöl
1 msk fiberhusk
Cayennepeppar
Gör såhär: koka upp vattnet och tillsätt hirs och salt. Låt koka under lock i ca 15 min. Ta bort ifrån plattan och låt svälla under lock i 10 min. Pressa sedan i vitlöken, lägg i resterande ingredienser och forma till små biffar. Stek sedan på medelhög värme tills de har fått lite färg i exempelvis kokosolja eller olivolja. (Om smeten är för kladdig kan du tillsätta mer fiberhusk tills det går att forma till biffar). Servera nystekta tillsammans med sallad, Paulúns supermix eller ris/matvete/pasta och njut av en helt vegansk middag! 

 

Share on Facebook
Please reload