Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri pizza

September 25, 2017

 

 

En stor favorit hos mig när det kommer till mat är absolut denna pizzan, så god!
Ena halvan med halloumi/tomat och andra med banan, jordnötter och curry, mums!
Helt glutenfri och vegansk pizzadeg.

Ingredienser:
1,25 dl bovetemjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk linfrön
1 veganägg (1 msk chiafrön blötlagt med 0,75 dl vatten minst 15 min i kylskåp)
0,5 dl valfri mjölk (jag tog havremjölk)
2 dl vatten
En nypa salt
Gör såhär: blanda alla torra ingredienser och häll sedan ner veganägg, mjölk och vatten, lät svälla ca 10 min. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 min på 200 grader. Ta sedan ut plåten och lägg på tomatsås och topping och grädda i ca 12 min till på 250 grader.

Tomatsås:
Häll passerade tomater i en kastrull och krydda med vitlök, salt, peppar, chili och oregano.

Sen är det bara att lägga på dina favorittoppings och avsluta med mozzarella på toppen :) 

 

Sugen på en nystart på det nya året? Klicka här för att läsa mer om mina tjänster inom kostrådgivning :)

Ta tillfället i akt och investera i din egen hälsa!

 

Share on Facebook
Please reload