Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfria havrescones

September 25, 2017

 

 

 

En av de absolut godaste scones jag någonsin smakat! Ni måste prova!

Ingredienser, 8 st bröd:
4 dl havregryn
4 dl havremjöl
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl kokosolja
1 riven morot
1 rivet äpple
1 ägg
1 msk agavesirap
2 och 1/4 dl havremjölk
Gör såhär: blanda ihop alla torra ingredienser och riv ner morot och äpple. Smält kokosoljan och blanda ner i mjölblandningen. Vispa ihop ägg, agavesirap, mjölk och blanda ihop med resterande ingredienser. Låt smeten svälla i 10 min. Klicka ut 8 st bröd på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen i 15-20 min (tills de fått lite färg) på 225 grader. Låt bröden svalna en stund och servera med goda pålägg som sockerfri sylt/mosade hallon/grönsaker/jordnötssmör.  

 

 

Share on Facebook
Please reload