Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Bananbröd glutenfritt

September 29, 2017

 

 

 

Fikadags!
Har du provat att baka bananbröd någon gång? Detta smakar som en kaka och funkar lika bra som fika som mellis :)
Gluten/socker/laktosfritt och veganskt.

Ingredienser:
5 dl havregryn
2 st mosade bananer
0,75 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk salt
1,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl havremjölk (eller annan valfri)
0,5 dl smält kokosolja
0,5 dl agavesirap
1,5 msk vitvinsvinäger
Gör såhär: mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och mixa till en smet. Häll smeten i en liten brödform och sätt in i mitten av ugnen på 175 grader i 35 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vila där inne i ca 10 minuter till innan du tar ut det. Låt gärna brödet svalna lite innan du skär i det.
Jättegott att äta bara som det är eller servera med valfritt pålägg :) 

 

Share on Facebook
Please reload