Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Bananbröd glutenfritt

Fikadags! Har du provat att baka bananbröd någon gång? Detta smakar som en kaka och funkar lika bra som fika som mellis :) Gluten/socker/laktosfritt och veganskt. Ingredienser: 5 dl havregryn 2 st mosade bananer 0,75 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1 tsk kanel 1 tsk salt 1,5 tsk vaniljpulver 0,5 dl havremjölk (eller annan valfri) 0,5 dl smält kokosolja 0,5 dl agavesirap 1,5 msk vitvinsvinäger Gör såhär: mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och mixa till en smet. Häll smeten i en liten brödform och sätt in i mitten av ugnen på 175 grader i 35 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vila där inne i ca 10 minuter till innan du tar ut det. Låt gärna brödet svalna lite innan du skär i det. Jättegott att äta bara som det är eller servera med valfritt pålägg :)