Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Kanelbullens dag

October 4, 2017

 

 

Dessa innehåller knappt några kalorier alls och är väldigt lätta att göra. Perfekt om man vill njuta av samma goda smaker som en kanelbulle men kanske inte tål eller vill äta gluten/socker eller mjölk :)
Tycker de blev riktigt goda för att vara så nyttiga! Dessutom är de väldigt proteinrika!

Ingredienser:
Degen:
3 äggvitor (ganska stora ägg)
En nypa salt
En nypa kardemumma

Fyllning:
7 st färska dadlar
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 msk smält kokosolja
1 msk vatten
En nypa salt
Gör såhär: vispa äggvitorna till ett hårt skum (det ska gå att vända bunken uppochner). Bred ut på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tjock och grädda i 15 min på 150 grader. Under tiden gör du fyllningen genom att mixa ihop alla ingredienser och brer sedan ut över hela degen, rulla ihop till en rulle och skär önskade stora bitar, klart!

 

 

Vill du ha personlig coachning och hjälp med att äta hälsosammare kan du boka mig som kostrådgivare här :)

 

 

Share on Facebook
Please reload