Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfria brownies

October 6, 2017

 

 

Ska du bjuda på fika i helgen? Då är det dessa gluten- och sockerfria brownies du ska göra!
Och jag LOVAR att de är sjukt goda trots att de är gjorda på bönor ;)

Ingredienser:
12 st färska dadlar
0,5 dl agavesirap
1 paket svarta bönor (färdigkokta, avrunnen vikt 230 g)
4 st ägg
1 dl kakao
1 msk smält kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Gör såhär: kärna ur dadlarna och mixa dom tillsammans med agavesirapen i en matberedare eller mixer till en jämn kräm. Skölj bönorna ordentligt och häll sedan i mixern och mixa. Tillsätt äggen, mixa. Sedan resterande ingredienser och mixa tills det blivit en jämn smet. Häll upp i en form (ungefär 20x20 cm) med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min. Låt svalna och skär sedan upp önskade stora bitar.
Förvaras i kylskåp eller frys och kan tas upp för att tinas en stund innan de ska ätas. 

 

Share on Facebook
Please reload