Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri limpa

October 9, 2017

 

 

Detta är ett av mina absoluta favoritbröd! Häromdagen gjorde jag en ny sats och fyllde på med i frysen, så nu klarar jag mig ett tag till :)
Dessutom är det helt veganskt!

Ingredienser:
2 dl havremjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl rismjöl
2 dl havregryn
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1/2 tsk brödkryddor
4 dl soygurt (eller vanlig yoghurt)
1,5 tsk bikarbonat
1 rivet äpple
2 msk agavesirap
Gör såhär: blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äpple, agavesirap och yoghurt och blanda till en jämn smet. Smörj en brödform med kokosolja och häll i smeten, strö över lite pumpakärnor innan du gräddar det i ugnen på 200 grader i 50-60 min. Låt brödet svalna innan du skär i det.
Tips! Skiva upp brödet och frys in färdiga skivor. Sen är det bara att ta fram på tining kvällen innan :) 

 

Share on Facebook
Please reload