Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Raw chokladtårta

October 11, 2017

 

 

Denna läckerbit bjöd jag på för några veckor sedan när jag fyllde år och fick mycket bra betyg av gästerna :)

En raw nötbotten med krämig chokladfrosting - den har alltså inte bakats i ugnen vilket gör att den inte tar så lång tid att göra, dessutom helt vegansk också!
Prova nästa gång du ska bjuda på fika vetja! :)

Ingredienser, (en form ca 24 cm i diameter):
Botten:
4 dl valnötter
2 dl mandlar
1,5 dl kokosflingor
16 färska urkärnade dadlar
1 dl kakao
2 msk vatten
En nypa salt
Mixa ihop allt och tryck ut i en form med avtagbara kanter och ställ in i kylen.
Frosting:
1 avokado
3 färska urkärnade dadlar
2 msk agavesirap
4 msk kakao
1 msk mandelsmör
1 msk kokosolja
Mixa ihop allt och bred ut över kakan. Låt stå i kylen i minst 30 min innan servering. Ta ut precis innan servering och toppa med hallon, servera med kokosgrädde

 

Share on Facebook
Please reload