top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Raw chokladtårta

Denna läckerbit bjöd jag på för några veckor sedan när jag fyllde år och fick mycket bra betyg av gästerna :) En raw nötbotten med krämig chokladfrosting - den har alltså inte bakats i ugnen vilket gör att den inte tar så lång tid att göra, dessutom helt vegansk också! Prova nästa gång du ska bjuda på fika vetja! :) Ingredienser, (en form ca 24 cm i diameter): Botten: 4 dl valnötter 2 dl mandlar 1,5 dl kokosflingor 16 färska urkärnade dadlar 1 dl kakao 2 msk vatten En nypa salt Mixa ihop allt och tryck ut i en form med avtagbara kanter och ställ in i kylen. Frosting: 1 avokado 3 färska urkärnade dadlar 2 msk agavesirap 4 msk kakao 1 msk mandelsmör 1 msk kokosolja Mixa ihop allt och bred ut över kakan. Låt stå i kylen i minst 30 min innan servering. Ta ut precis innan servering och toppa med hallon, servera med kokosgrädde.

bottom of page