Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Vegetarisk tofuwok

October 12, 2017

 

 

Här är en variant på den thailändska rätten fried rice där jag har lagt ägget ovanpå riset istället för scramblat i som det brukar vara, blev supergott!
Ett hett tips om du vill prova äta mer vegetariskt! Det går också lika bra att utesluta ägget :)

Ingredienser:
Råris
Naturell tofu
Morot
De grönsaker du har hemma, jag tog riven vitkål/morot men du kan tex. ta sockerärtor/broccoli/grönkål etc.
1/2 lime/person
1 ägg/person
Jordnötter
Tamari
Chili/cayennepeppar
Fisksås (välj någon utan socker)
Gör såhär: koka önskad mängd ris, hacka upp grönsakerna och önskad mängd tofu i kuber och stek allt i kokosolja. Pressa i limen i ett glas och fyll på med lika mycket fisksås. Lägg riset i pannan när det är klart tillsammans med jordnötterna och häll över lime/fisksåsblandningen + lite tamari och chili och stek i ca 1 min innan du lägger upp det på tallriken. Stek sedan ägget och toppa riset med, servera gärna med lite extra lime och fisksås/tamari om man vill krydda mer efteråt :) 

 

Share on Facebook
Please reload