top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri nötlimpa

En glutenfri och mättande limpa med en fin fördelning av både protein, fett och kolhydrater! Eftersom den är gjord på nötter får du i dig mycket bättre näringsämnen än om du tex. hade ätit vitt bröd. Kanske kan vara något att förgylla helgfrukosten med? :) Ingredienser: 5 dl naturella cashewnötter 4 dl bovetemjöl 2 dl havregryn 1 dl havremjöl 1/2 dl chiafrön 1 tsk fiberhusk 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 tsk brödkryddor 1 rivet äpple 5 dl naturell soygurt. Gör såhär: sätt ugnen på 175 grader. Mixa cashewnötterna till ett mjöl och blanda sedan ihop med övriga torra ingredienser. Riv ner äpplet och blanda sedan ner soygurten och rör om tills du får en jämn och kladdig deg (du kan behöva använda händerna). Lägg bakplåtspapper i en brödform och klicka i smeten. Avsluta med att toppa med solroskärnor och pumpakärnor, klipp bort rester ifrån bakplåtspappret och låt den sedan stå i ugnen 1 timme (efter 45 min kan du behöva lägga på lite folie så att inte ytan bränns). Ta ut brödet och låt det svalna helt innan du skär i det. Tips! Skär upp i skivor och förvara i frysen så kan du bara ta fram färdiga skivor när du ska ha det :)

Ät den tex. med stekt ägg och kaffe, mums!

bottom of page