top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfritt bananbröd

glutenfritt bananbröd

Starta söndagen med lite glutenfritt bananbröd som en extra god frukost eller fika i eftermiddag :) Detta bananbrödet funkar både som frukost, mellis eller fika och är riktigt riktigt gott! Helt veganskt, gluten/laktos- och sockerfritt :) Ingredienser: 4 bananer (ganska små) 1 banan till topping 5 dl havregryn 1,5 tsk vaniljpulver 1 tsk kanel 1/2 tsk kardemumma 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 dl havremjölk (eller annan valfri) 1/2 dl agavesirap 1 dl grovt hackade valnötter Gör såhär: mixa havregrynen till ett mjöl och blanda med de mosade (eller mixade) bananerna. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda till en jämn smet. Smörj en liten brödform med kokosolja och häll i smeten, dela en banan på mitten och lägg på toppen. Grädda i ugnen på 175 grader i 45 min. Låt brödet svalna helt innan du skär i det. Servera med goda pålägg, riktigt gott att bara äta som det är också, smakar som en kaka :)

Vill du ha personlig coachning och ett skräddarsytt kostupplägg utefter dig kan du boka mig som kostrådgivare här :)

bottom of page