Glutenfritt sötpotatisbröd
Okej, detta kan vara ett av de godaste bröden jag någonsin har bakat! Jag säger bara en sak, prova! Du kommer inte bli besviken! :) Ingredienser: 1 dl mandelmjöl 1 dl bovetemjöl 2 msk kokosmjöl 3 msk linfrön 1 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk 1 riven sötpotatis 2 ägg 2 msk smält kokosolja 1 dl mandelmjölk (eller annan valfri) 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 tsk salt Pumpakärnor till topping Gör såhär: rör ihop de torra ingredienserna. Skala och riv sötpotatisen fint, rör ner resterande ingredienser förutom pumpakärnorna. Smörj en liten brödform med kokosolja, klicka i smeten och toppa med lite pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 35 min. Låt svalna innan du skär upp det. Kan förvaras i färdigskurna skivor i frysen och tas upp innan ska ätas. Vill du ha personlig coachning och ett kostupplägg anpassat efter dig? Då kan du boka mig som kostrådgivare här :)