top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfritt sötpotatisbröd

Okej, detta kan vara ett av de godaste bröden jag någonsin har bakat! Jag säger bara en sak, prova! Du kommer inte bli besviken! :) Ingredienser: 1 dl mandelmjöl 1 dl bovetemjöl 2 msk kokosmjöl 3 msk linfrön 1 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk 1 riven sötpotatis 2 ägg 2 msk smält kokosolja 1 dl mandelmjölk (eller annan valfri) 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 tsk salt Pumpakärnor till topping Gör såhär: rör ihop de torra ingredienserna. Skala och riv sötpotatisen fint, rör ner resterande ingredienser förutom pumpakärnorna. Smörj en liten brödform med kokosolja, klicka i smeten och toppa med lite pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 35 min. Låt svalna innan du skär upp det. Kan förvaras i färdigskurna skivor i frysen och tas upp innan ska ätas. Vill du ha personlig coachning och ett kostupplägg anpassat efter dig? Då kan du boka mig som kostrådgivare här :)

bottom of page