Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Mugcake

April 3, 2018

 

 

Muffins till frukost någon? :)
Varför inte äta den traditionella havregrynsgröten i form av en mjuk kaka istället? 
Vare sig du brukar äta gröt eller inte så måste du prova denna! Såå god!

Ingredienser:
1 dl havregryn (välj glutenfria för helt glutenfri variant)
1 ägg
1/2 banan
1/2 päron (eller äpple)
1 krm bakpulver
En nypa salt
Kanel efter smak
Frysta blåbär


Gör såhär: mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer till en slät smet. Smörj en microsäker mugg med lite kokosolja och häll i smeten, peta sedan försiktigt ner några frysta blåbär utan att hela kakan blir blå. Micra på full effekt i 3-4 min eller tills kakan har stelnat.
Toppa med mosade varma hallon och lite skivad banan :) 

 

Share on Facebook
Please reload