top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfria sötpotatistunnbröd

Vad sägs om lite nybakat bröd till kommande helgfrukost? :) Dessa innehåller bara tre ingredienser och är till största delen gjorda på sötpotatis! Mums! Ingredienser: 2 dl mosad sötpotatis 1 dl rismjöl 1 dl havremjöl (eller mixade havregryn, välj glutenfria för glutenfri variant) En nypa salt

Gör såhär: Skala och koka sötpotatisen och låt den svalna lite. Mosa och blanda ihop med mjölet till en sammanhängande deg (det kan behövas lite mer mjöl ifall den är väldigt kladdig, häll i såna fall på mer havremjöl tills den är lättare att jobba med). Dela upp degen i 5 lika stora bollar, häll ut lite mjöl på en bänk och tryck ut till runda kakor. Stek sedan på medelhög värme i en torr panna tills de har fått en fin yta.

bottom of page