Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Mugcake med choklad

April 19, 2018

 

 

Det absolut bästa med mugcake är att den i stort sett sköter sig själv, smeten kan du göra redan kvällen innan och sen är det bara att hälla upp i en mugg och köra in i micron på morgonen :) Smidigt!

 

Ett plus är ju också att innehållet i stort sett är det samma som i den traditionella havregrynsgröten men bara ett lite roligare sätt att äta den på :)

Ingredienser:

- 1 dl havregryn (välj glutenfria om du har celiaki)
- 1 ägg
- 1/2 banan
- 1 tsk jordnötssmör
- 1 msk kakao
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 krm bakpulver
- En nypa salt

 

Gör såhär:

Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer till en slät smet. Smörj en microsäker mugg med lite kokosolja och häll i smeten. Micra på full effekt i 3 min eller tills kakan har stelnat.
Servera med frukt/bär eller gör en kvargsås på kvarg, mosade hallon och lite vaniljpulver :) 

 

 

Share on Facebook
Please reload