top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri havrelimpa

Det här brödet måste verkligen provas, så gott! Passar till frukost, mellis, innan gymmet eller kvällsmacka. Tips på goda pålägg: stekt ägg, mosad avokado med lite flingsalt och chiliflakes, jordnötssmör/nötsmör med eller utan skivad banan. Ingredienser: 2 dl havregryn 5 dl havremjöl 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön 2 tsk bikarbonat 3 msk agavesirap (eller honung) 1 rivet äpple 4 dl soygurt (eller yoghurt) En nypa salt Gör såhär: rör ihop alla torra ingredienser, riv ner äpplet och tillsätt honung och soygurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten, toppa med lite pumpakärnor uppepå och grädda i ugnen i 45-60 min på 200 grader. (Akta så den inte blir bränd på toppen, kolla till den efter halva tiden och lägg eventuellt på lite folie). Låt brödet svalna innan du skär i det.

Tips! Skiva upp brödet och frys in färdiga skivor. Sen är det bara att ta fram på tining kvällen innan.

bottom of page