top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Hirsbiffar

  • Skribentens bild: Josephine Mahrberg
    Josephine Mahrberg
  • 19 sep. 2017
  • 1 min läsning

Dessa biffar blev verkligen goda! Hirs är naturligt glutenfritt och innehåller mycket B-vitamin som annars främst finns i animaliska produkter. De är därför ett väldigt bra alternativ för vegetarianer/veganer! Ingredienser: 5 dl vatten 2,5 dl hirsflingor 1 tsk salt 1 vitlöksklyfta 2 msk majsmjöl 1 msk fiberhusk Cayennepeppar Gör såhär: koka upp vattnet och tillsätt hirs och salt. Låt koka under lock i ca 15 min. Ta bort ifrån plattan och låt svälla under lock i 10 min. Pressa sedan i vitlöken, lägg i resterande ingredienser och forma till små biffar. Stek sedan på medelhög värme tills de har fått lite färg i exempelvis kokosolja eller olivolja. (Om smeten är för kladdig kan du tillsätta mer fiberhusk tills det går att forma till biffar). Servera nystekta tillsammans med sallad, Paulúns supermix eller ris/matvete/pasta och njut av en helt vegansk middag!

 
 
 

Kommentarer

Det gick inte att läsa in kommentarer
Det verkar ha uppstått ett tekniskt problem. Prova att återansluta eller uppdatera sidan.
bottom of page