top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri pizza

En stor favorit hos mig när det kommer till mat är absolut denna pizzan, så god! Ena halvan med halloumi/tomat och andra med banan, jordnötter och curry, mums! Helt glutenfri och vegansk pizzadeg. Ingredienser: 1,25 dl bovetemjöl 2 msk kokosmjöl 2 msk linfrön 1 veganägg (1 msk chiafrön blötlagt med 0,75 dl vatten minst 15 min i kylskåp) 0,5 dl valfri mjölk (jag tog havremjölk) 2 dl vatten En nypa salt Gör såhär: blanda alla torra ingredienser och häll sedan ner veganägg, mjölk och vatten, lät svälla ca 10 min. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 min på 200 grader. Ta sedan ut plåten och lägg på tomatsås och topping och grädda i ca 12 min till på 250 grader. Tomatsås: Häll passerade tomater i en kastrull och krydda med vitlök, salt, peppar, chili och oregano. Sen är det bara att lägga på dina favorittoppings och avsluta med mozzarella på toppen :)

Sugen på en nystart på det nya året? Klicka här för att läsa mer om mina tjänster inom kostrådgivning :)

Ta tillfället i akt och investera i din egen hälsa!

bottom of page