top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfria havrescones

En av de absolut godaste scones jag någonsin smakat! Ni måste prova! Ingredienser, 8 st bröd: 4 dl havregryn 4 dl havremjöl 1 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 1/2 dl solrosfrön 1/2 dl kokosolja 1 riven morot 1 rivet äpple 1 ägg 1 msk agavesirap 2 och 1/4 dl havremjölk Gör såhär: blanda ihop alla torra ingredienser och riv ner morot och äpple. Smält kokosoljan och blanda ner i mjölblandningen. Vispa ihop ägg, agavesirap, mjölk och blanda ihop med resterande ingredienser. Låt smeten svälla i 10 min. Klicka ut 8 st bröd på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen i 15-20 min (tills de fått lite färg) på 225 grader. Låt bröden svalna en stund och servera med goda pålägg som sockerfri sylt/mosade hallon/grönsaker/jordnötssmör.

bottom of page