top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Mjuk pepparkaka med banan

Socker/gluten/laktosfri och vegansk mjuk pepparkaka, så himla god! Funkar både till frukost, mellis och fika :) Ingredienser:


3 stora bananer (drygt 400 g) banan (helst mogen/övermogen)


1 1/2 tsk vaniljpulver


0,75 dl havremjölk (eller annan valfri)


0,5 dl agavesirap

1 1/2 msk vinäger


1 tsk bikarbonat


6 tsk pepparkakskrydda


1 tsk bakpulver

1 tsk salt


5,5 dl havremjöl

Gör så här: mixa bananerna eller mosa för hand och blanda tillsammans med vaniljpulver, mjölk, agave och vinäger i en burk. Lägg sedan resten av ingredienserna i en annan burk och blanda väl, häll ner den blöta mixen och rör ihop till en jämn smet. Smörj en brödform med kokosolja, häll ner smeten och grädda i ugnen i 175 grader i 33 min. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå i ugnen utan att öppna luckan i 10 min till. Ta ut den och låt svalna innan du skär upp. Jättegod att äta bara som den är, men passar även att äta med tex. sylt/mosade varma hallon eller jordnötssmör.

bottom of page