top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Paella

Har du provat göra egen paella någon gång? Om inte är det dags nu och här har du receptet! :) Det är mycket enklare än vad det verkar, tar bara ca 20 min (så länge som riset kokar) och är SÅ gott! Perfekt bjudmat då det blir väldigt mycket! Tips, gör dubbel sats och frys in matlådor :) Ingredienser: 4 dl ris 2 vitlöksklyftor 0,5 g saffran 1 grönsaksbuljong 1 dl vitt matlagningsvin 1 dl passerade tomater 7 dl vatten 2-3 frysta laxfiléer (beror på hur mycket du vill ha) 1 röd paprika 1/2 zucchini 1 dl frysta gröna ärtor 1 paket färdigkokta kikärtor, alternativt frysta skalade räkor i den mängd du önskar 1/2 tsk salt 1 pressad citron Cayennepeppar Gör såhär: pressa vitlöken, hetta upp rikligt med olivolja i en wokpanna och fräs vitlöken med riset. Tillsätt passerade tomater, vin, vatten, buljong och saffran. Koka upp och koka sedan under lock på svag värme i risets koktid. Under tiden skär du upp den frysta laxen, paprikan och zucchinin och släng i pannan när det är ca 10 min kvar på riset + ärtorna. Smaka av med salt och cayennepeppar och pressa i citronen. Vill du ha kikärtor är det bara att slänga i färdigkokta tillsammans med allt de andra de sista minuterna (samma gäller för räkor).

bottom of page