top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Veganska kardemummascones

Här kommer ett recept på sjukt goda scones, som dessutom är helt veganska! Dom är riktigt goda, blir lite sådär lagom knapriga på ytan och en lätt kardemummasmak som gör hela smakupplevelsen! :) Kanske något att testa till helgfrukosten som närmar sig? Ingredienser: 1 veganskt ägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten) 2 dl rismjöl 1 dl havregryn 1 tsk kardemumma 0,5 tsk vaniljpulver 1 tsk bakpulver 1 dl ris/kokosdryck (går bra med valfri) 1 msk agavesirap 0,8 dl smält kokosolja En nypa salt Gör såhär: blanda chiafrön och vatten till ett veganskt ägg och låt stå i kylen i ca 15 min. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan det veganska ägget och mjölken i en bunke för sig och häll ner de torra ingredienserna och blanda väl. Tillsätt sedan den smälta kokosoljan och blanda till en smet. Klicka ut 6 scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 min (håll koll, de ska få lite färg innan du tar ut dom) på 200 grader. Servera sedan med exempelvis sylt och jordnötssmör, supergott! :)

bottom of page