top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfria brownies

Ska du bjuda på fika i helgen? Då är det dessa gluten- och sockerfria brownies du ska göra! Och jag LOVAR att de är sjukt goda trots att de är gjorda på bönor ;) Ingredienser: 12 st färska dadlar 0,5 dl agavesirap 1 paket svarta bönor (färdigkokta, avrunnen vikt 230 g) 4 st ägg 1 dl kakao 1 msk smält kokosolja 1 tsk vaniljpulver 1 tsk bakpulver Gör såhär: kärna ur dadlarna och mixa dom tillsammans med agavesirapen i en matberedare eller mixer till en jämn kräm. Skölj bönorna ordentligt och häll sedan i mixern och mixa. Tillsätt äggen, mixa. Sedan resterande ingredienser och mixa tills det blivit en jämn smet. Häll upp i en form (ungefär 20x20 cm) med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min. Låt svalna och skär sedan upp önskade stora bitar. Förvaras i kylskåp eller frys och kan tas upp för att tinas en stund innan de ska ätas.

bottom of page