top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri limpa

Detta är ett av mina absoluta favoritbröd! Häromdagen gjorde jag en ny sats och fyllde på med i frysen, så nu klarar jag mig ett tag till :) Dessutom är det helt veganskt! Ingredienser: 2 dl havremjöl 1 dl kokosmjöl 1 dl rismjöl 2 dl havregryn 1/2 dl linfrön 1/2 dl sesamfrön 1 dl solrosfrön 1/2 tsk brödkryddor 4 dl soygurt (eller vanlig yoghurt) 1,5 tsk bikarbonat 1 rivet äpple 2 msk agavesirap Gör såhär: blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äpple, agavesirap och yoghurt och blanda till en jämn smet. Smörj en brödform med kokosolja och häll i smeten, strö över lite pumpakärnor innan du gräddar det i ugnen på 200 grader i 50-60 min. Låt brödet svalna innan du skär i det. Tips! Skiva upp brödet och frys in färdiga skivor. Sen är det bara att ta fram på tining kvällen innan :)

bottom of page