top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Mugcake med choklad

mugcake

Det absolut bästa med mugcake är att den i stort sett sköter sig själv, smeten kan du göra redan kvällen innan och sen är det bara att hälla upp i en mugg och köra in i micron på morgonen :) Smidigt!

Ett plus är ju också att innehållet i stort sett är det samma som i den traditionella havregrynsgröten men bara ett lite roligare sätt att äta den på :) Ingredienser:

- 1 dl havregryn (välj glutenfria om du har celiaki) - 1 ägg - 1/2 banan - 1 tsk jordnötssmör - 1 msk kakao - 1/2 tsk vaniljpulver - 1 krm bakpulver - En nypa salt

Gör såhär:

Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer till en slät smet. Smörj en microsäker mugg med lite kokosolja och häll i smeten. Micra på full effekt i 3 min eller tills kakan har stelnat. Servera med frukt/bär eller gör en kvargsås på kvarg, mosade hallon och lite vaniljpulver :)

bottom of page