Mugcake med choklad
![mugcake](https://static.wixstatic.com/media/7b7234_51f90f461bd74080b9b622b3a14a9f48~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1225,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/7b7234_51f90f461bd74080b9b622b3a14a9f48~mv2.jpg)
Det absolut bästa med mugcake är att den i stort sett sköter sig själv, smeten kan du göra redan kvällen innan och sen är det bara att hälla upp i en mugg och köra in i micron på morgonen :) Smidigt!
Ett plus är ju också att innehållet i stort sett är det samma som i den traditionella havregrynsgröten men bara ett lite roligare sätt att äta den på :) Ingredienser:
- 1 dl havregryn (välj glutenfria om du har celiaki) - 1 ägg - 1/2 banan - 1 tsk jordnötssmör - 1 msk kakao - 1/2 tsk vaniljpulver - 1 krm bakpulver - En nypa salt
Gör såhär:
Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer till en slät smet. Smörj en microsäker mugg med lite kokosolja och häll i smeten. Micra på full effekt i 3 min eller tills kakan har stelnat. Servera med frukt/bär eller gör en kvargsås på kvarg, mosade hallon och lite vaniljpulver :)