Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Banankaka utan socker

Fredagsfika och jag tänkte bjuda på en proteinrik och glutenfri banankaka utan socker med vaniljsås och hallon! Om ni inte gör den idag kan ni ju prova till helgfikat istället :) Ingredienser: 2 stora bananer 3 ägg 1 dl naturell kvarg 2 msk agavesirap 1/2 dl vatten 1 1/2 dl kokosmjöl 4 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver En nypa salt

Gör såhär:

Mosa eller mixa bananerna och knäck i äggen, blanda ner kvargen, sirapen, vattnet och mixa till en jämn smet. Blanda allt det torra i en annan bunke och häll sedan ner i smeten och blanda tills den är jämn. Häll upp i en brödform med bakplåtspapper i och grädda i ugnen på 175 grader i 45-55 min (håll koll). Låt svalna innan du skär upp i skivor. Vaniljsåsen gör du enkelt genom att blanda kvarg med lite vaniljpulver och vatten (om du vill ha tunnare). Servera med lite riven kokos och några hallon :) Trevlig helg!