top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri kladdkaka

glutenfri kladdkaka

En helt glutenfri kladdkaka som är bakad med dadlar istället för socker och enligt mig godare än en vanlig kladdkaka :) Den är riktigt riktigt god och inte alls så krånglig som den kanske verkar. Servera gärna med vispad kokosgrädde, färska jordgubbar och kaffe :) Recept glutenfri kladdkaka:

3 ägg 10 dadlar 2 dl mandelmjöl 1 dl kokosflingor 5 msk kakao 1/2 dl kokosolja 1 msk agavesirap 1 tsk vaniljpulver 1 tsk bakpulver En nypa salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare/mixer. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver, salt och mixa lite till. Smält kokosolja och häll ner i smeten tillsammans med agavesirap och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja, häll i smeten och grädda i ugnen i ca 8 minuter (den ska vara kletig när du tar ut den). Ställ formen i kylen i minst en timme innan servering.

Servera med exempelvis kokosgrädde eller vanlig och njut av en god kladdkaka! :)

Kommentare


bottom of page