top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri kladdkaka

  • Skribentens bild: Josephine Mahrberg
    Josephine Mahrberg
  • 29 sep. 2017
  • 1 min läsning

glutenfri kladdkaka

En helt glutenfri kladdkaka som är bakad med dadlar istället för socker och enligt mig godare än en vanlig kladdkaka :) Den är riktigt riktigt god och inte alls så krånglig som den kanske verkar. Servera gärna med vispad kokosgrädde, färska jordgubbar och kaffe :) Recept glutenfri kladdkaka:

3 ägg 10 dadlar 2 dl mandelmjöl 1 dl kokosflingor 5 msk kakao 1/2 dl kokosolja 1 msk agavesirap 1 tsk vaniljpulver 1 tsk bakpulver En nypa salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare/mixer. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver, salt och mixa lite till. Smält kokosolja och häll ner i smeten tillsammans med agavesirap och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja, häll i smeten och grädda i ugnen i ca 8 minuter (den ska vara kletig när du tar ut den). Ställ formen i kylen i minst en timme innan servering.

Servera med exempelvis kokosgrädde eller vanlig och njut av en god kladdkaka! :)

Comments


bottom of page