Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Glutenfri kladdkaka

September 29, 2017

 

 

En helt glutenfri kladdkaka som är bakad med dadlar istället för socker och enligt mig godare än en vanlig kladdkaka :)
Den är riktigt riktigt god och inte alls så krånglig som den kanske verkar. Servera gärna med vispad kokosgrädde, färska jordgubbar och kaffe :)

Recept glutenfri kladdkaka:


3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt


Gör såhär:

 

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare/mixer. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver, salt och mixa lite till. Smält kokosolja och häll ner i smeten tillsammans med agavesirap och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja, häll i smeten och grädda i ugnen i ca 8 minuter (den ska vara kletig när du tar ut den). Ställ formen i kylen i minst en timme innan servering.


Servera med exempelvis kokosgrädde eller vanlig och njut av en god kladdkaka! :)

 

Share on Facebook
Please reload