top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Ugnsbakad gröt


ugnsbakad gröt

Vad sägs om att lyxa till din frukost lite med en ugnsbakad gröt? :) Du kan röra ihop ingredienserna kvällen innan, sen är det bara att slänga in i ugnen på morgonen och under tiden den gräddas hinner du fixa med annat :) Vem har sagt att vardagsfrukosten behöver vara tråkig? Tvärtom är det ju där vi borde lägga energin eftersom vardagen är en så stor del av våra liv :)

Ugnsbakad gröt är en riktigt bra frukost eftersom det ger dig fina kolhydrater med långvarig energi. Kombinerar du den dessutom med ägg som i en sån här gröt får du även i dig protein som gör att du står dig längre. Recept ugnsbakad gröt, 1 pers:

1 dl havregryn 1 ägg 1/2 mosad banan 1/2 dl blåbär 1 msk smält kokosolja 1 krm bakpulver En nypa vardera vaniljpulver/salt Kokosflingor till topping

Gör såhär: Blanda ihop alla ingredienser och rör försiktigt ner blåbären, smörj en ugnssäker portionsform med lite kokosolja och häll i smeten. Toppa med kokosflingor och grädda i ca 15 min på 200 grader eller tills gröten har fått lite färg. Servera med kokosgrädde och vänta helst tills kakan har svalnat lite så grädden inte smälter som min gjorde, eller så gör du en kvargsås på naturell kvarg och vaniljpulver :) Mums!

Hoppas du gillar den!

bottom of page