Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Vegetariska köttbullar

January 6, 2018

 

 

Dessa vegetariska köttbullar gjorde jag till årets julbord men de passar perfekt även nu när julen är slut, tex. med en ljummen quinoasallad på grönkål, kokt quinoa och oliver :)

Ingredienser:
1,5 dl mandel
1 dl havregryn
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl havremjöl
1 dl riven parmesan (jag hade pecorino på fårost vilket kan vara lättare för magen att smälta om du är känslig mot laktos)
1/2 kruka hackad basilika
3 ägg
1 msk vatten
1 tsk salt

Gör såhär:


-Mixa mandel och havregryn och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
-Låt smeten svälla en stund och forma små bollar (de sväller när de kokar så gör inte för stora) och lägg i kokande vatten i ca 6 min (de flyter upp till ytan när de är klara).
-Stek sedan i lite olja i pannan tills de fått en fin yta :) 

 

Hoppas ni tycker om dem! :)

 

 

Share on Facebook
Please reload