Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Vegetariska mandelbullar

October 1, 2017

 

 

Prova byta ut köttbullarna till dessa vegetariska mandelbullar! Riktigt riktigt goda!
Servera med en fräsch sallad och gärna någon kolhydratkälla som råris, quinoa, matvete, potatis, sötpotatis etc.

Ingredienser:
1,5 dl mandlar
1 dl havregryn
1/2 dl fiberhusk
1 dl riven parmesan
1/2 kruka hackad basilika
3 ägg
1 msk vatten
1 tsk salt


Gör såhär:

 

Mixa mandel och havregryn till ett mjöl. Blanda samman allt till en smet och låt svälla en stund. Forma små bollar med fuktade händer (de sväller när de kokar så gör inte för stora) och lägg på ett fat. Koka under tiden upp vatten i en kastrull och koka sedan bullarna i 8 min. Låt dem rinna av väl och stek sedan i stekpannan med lite olja så de får lite färg. 

 

Tips! Gör dubbel sats och frys in så är det bara att plocka fram och värma på när du ska ha dem :)

 

Share on Facebook
Please reload