top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Dhal - indisk linsgryta

En helt vegansk linsgryta som passar perfekt en kylig kväll i januari :) Ingredienser: 1 gul lök 2 pressade vitlöksklyftor 2 tsk curry 1 tsk spiskummin 1/2 tsk gurkmeja 8-9 dl vatten med en grönsaksbuljong 2 dl röda linser 1-2 tsk riven ingefära 2 krm sambal oelek Gör såhär: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i kokosolja på svag värme och tillsätt vitlök, curry, spiskummin och gurkmeja i slutet av stekningen. Tillsätt sedan buljong, linser, ingefära och sambal. Låt soppan koka ca 15 min eller tills linserna är mjuka. Toppa med lite hackad koriander och groddar innan servering och ät gärna tillsammans med ett gott bröd :)

Är du intresserad av ett personligt kostupplägg anpassat efter dig och dina mål kan du boka mig som kostrådgivare här :)

bottom of page