top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Sockerfritt bananbröd (choklad)

bananbröd vegan

Vem vill inte äta choklad till frukost?! Här är ett recept på ett helt veganskt bananbröd som är helt fritt ifrån både socker och laktos och går även att göra glutenfritt :) Passar super som både frukost, mellanmål eller nyttigare fika :) Ingredienser: 4 normalstora bananer 5 dl havregryn (välj glutenfria för helt glutenfri variant) 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 0,75 dl kakao 1/2 dl agavesirap 1,5 dl havremjölk (eller annan valfri - välj nötmjölk för glutenfri variant) Gör såhär: Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda ihop med de mosade (eller mixade) bananerna. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda till en jämn smet. Smörj en liten brödform med kokosolja och häll i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 45-50 min (håll koll). Låt brödet svalna helt innan du skär i det. Ät bara som det är eller servera med dina favoritpålägg :)

Nyfiken på mina tjänster inom kostrådgivning? Läs mer här :)

bottom of page