top of page

Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Black bean brownie

Är du nyfiken på mina tjänster inom kostrådgivning? Klicka här för att läsa mer :)

brownie svarta bönor

Inför sommarens alla utefikor kommer här ett recept på en helt gluten/laktos- och sockerfri black bean brownie du kan bjuda dina nära och kära på ute i det fina vädret :) Denna är lite speciell då den är bakad på svarta bönor istället för mjöl vilket innebär att du lika gärna kan äta den som mellis som till fika eftersom den innehåller både kolhydrater, protein och fett, med andra ord ger den mer näring än en vanlig kladdkaka :) Jag lovar att du inte kommer märka att den innehåller bönor, den blev verkligen supergod och är om möjligt ännu godare dagen efter när den har stått i kylen och gottat till sig lite :) Den här måste du bara prova! Ingredienser: 12 färska urkärnade dadlar 1 paket svarta bönor 230 g (avrunnen vikt) 1 dl kakao 2 ägg 2 msk smält kokosolja 3 msk agavesirap 2 msk kallt kaffe 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver En nypa salt Gör såhär: Börja med att skölja bönorna och mixa tillsammans med dadlarna. Mixa de andra ingredienserna vid sidan av, blanda sedan samman allt och mixa till en jämn smet. Klä en form (24 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ugnen i 15 min på 175 grader. Låt svalna innan du serverar den och ät gärna tillsammans med kokosgrädde eller vaniljkvarg :)

bottom of page