Kladdkakans dag

Ingen har väl missat att det är Kladdkakans dag idag?! En av de bästa tema-matdagarna om du frågar mig 😁
Den här gången ville jag ta fram ett recept som inte innehåller nötter som de flesta glutenfria recepten på kladdkaka gör eftersom det är många som efterfrågat det, och det blev riktigt lyckat!
Så detta är till alla er som vill ha en lite hälsosammare variant på kladdkaka men som inte tål nötter, eller om du kanske har barn som inte gör. Enligt mig är den godare än en vanlig kladdkaka och har en perfekt balans av chokladsmaken och det söta. Jag säger bara, prova! 😍
Ingredienser:
-3 ägg
-10 st. färska urkärnade dadlar (eller 7 om de är väldigt stora)
-1 dl kokosflingor
-2 msk kokosmjöl
-2 msk havremjöl (mixa glutenfria havregryn om du vill ha helt glutenfritt)
-5 msk kakao
-1/2 dl kokosolja
-1 tsk bakpulver
-1 tsk vaniljpulver
-En nypa salt
Gör såhär:
Börja med att mixa dadlarna tillsammans med kokosflingorna. Tillsätt sedan ägg, mjöl och mixa. Lägg ner resterande ingredienser och mixa till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 7 min (den ska vara kladdig). Låt den sedan stå ett tag innan du serverar, ju längre du väntar desto bättre konsistens 🙂
Hoppas du gillar den! 💕
Är du intresserad av att lära dig mer om hur du kan ändra din kost och må bättre, eller kanske hur du ska nå dina mål? Läs mer om mina tjänster inom kostrådgivning och boka här.
Comments