Sockerfri kladdkaka
En sockerfri kladdkaka på självaste kladdkakans dag! Denna är sötad med dadlar och passar dessutom dig som äter glutenfritt då den är bakad på mandelmjöl :) (Springformen ska vara ca 20 cm i diameter eller mindre). Ingredienser: 12 urkärnade färska dadlar 1,5 msk agavesirap 2 msk kokosolja (smält om du inte har rumstempererad) 3 ägg 2 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 1 dl kakao 2 msk kokosflingor 1/2 tsk vaniljpulver En nypa salt Gör såhär: Mixa ihop dadlarna med kokosoljan och agavesirapen till en jämn smet. Tillsätt sedan äggen och mixa igen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll ner i ägg- och dadelsmeten och rör runt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja, strö över lite kokosflingor och häll i smeten. Bred ut den till en rund kaka tills den är ca 3 cm tjock (alltså inte ända ut i kanten ifall du har en större form än 20 cm i diameter, den kommer inte att smälta ut och bli platt).
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 9 min. Låt den svalna lite innan du skär upp den och servera gärna med lite bär och/eller kokosgrädde.
Vill du ha personlig coachning och ett kostupplägg anpassat efter dig? Då kan du boka mig som kostrådgivare här :)
Comentários