Inlägget innehåller reklamlänkar för Bodystore

Sockerfri kladdkaka

En sockerfri kladdkaka på självaste kladdkakans dag! Denna är sötad med dadlar och passar dessutom dig som äter glutenfritt då den är bakad på mandelmjöl :) (Springformen ska vara ca 20 cm i diameter eller mindre). Ingredienser: 12 urkärnade färska dadlar 1,5 msk agavesirap 2 msk kokosolja (smält om du inte har rumstempererad) 3 ägg 2 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 1 dl kakao 2 msk kokosflingor 1/2 tsk vaniljpulver En nypa salt Gör såhär: Mixa ihop dadlarna med kokosoljan och agavesirapen till en jämn smet. Tillsätt sedan äggen och mixa igen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll ner i ägg- och dadelsmeten och rör runt till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja, strö över lite kokosflingor och häll i smeten. Bred ut den till en rund kaka tills den är ca 3 cm tjock (alltså inte ända ut i kanten ifall du har en större form än 20 cm i diameter, den kommer inte att smälta ut och bli platt).

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 9 min. Låt den svalna lite innan du skär upp den och servera gärna med lite bär och/eller kokosgrädde.

Vill du ha personlig coachning och ett kostupplägg anpassat efter dig? Då kan du boka mig som kostrådgivare här :)